Hyvää uutta vuotta!

 

Tänä vuonna joulu ja todennäköisesti myös uuden vuoden aatto sujuvat mukavissa merkeissä. Normaalisti, voi toivottavasti sanoa meistä suurimman osan kohdalla. Jos kuitenkin elät väkivaltaisessa suhteessa (fyysisesti tai henkisesti), voi tässä vaiheessa iltapäivää mieleen hiipiä jo pieni kauhu tulevasta illasta. On valitettavasti olemassa kumppaneita, jotka tarkoituksella pilaavat kaikki juhlat. Tai oikeastaan jopa kaikki tilanteet, joissa itsestä voisi normaalisti tuntua hyvältä, olla jopa hauskaa. Tai tärkeät työhön liittyvät tilaisuudet, tai jopa lasten juhlapäivät..

Jotka ovat tällaista usein todistaneet itse, tietävät mistä puhun, muille asia voi olla käsittämätön. Miksi nyt joku pilaisi tahallaan illanvietot? Miksipä niin.. mutta kun pilaa. Syy siihen löytyy aina uhrista ja uhri on se, joka kantaa pettymyksen, häpeän ja muut negatiiviset tunteet tilanteista jälkeenpäin. Tekijä kokee selkeästi jopa jonkinlaista nautintoa tämän aiheuttamisesta.

Jälkikäteen tätäkin miettii, miksei jäänyt kavereiden kanssa istumaan iltaa. Juttelemaan ja nauramaan, vaan lähti liian aikaisin kotiin hirviökumppnin luo. Vaikka tiesi kotona odottavan pelkkää riitaa. Tai antoi toisen viestien ja kuvien lähettelyn sekä syyttelyn mennä niin ihon alle ettei kyennyt enää pitämään hauskaa. Tai jos narsku oli mukana, hänen ilmeensä, eleensä, toisten liehittely.. se saattoi olla mitä vain. Ja meni aina niin pitkälle, että hän varmisti illan olevan pilalla. Ennen pitkää oppi, että parempi jättää kaikki juhlat kokonaan väliin tai lähteä ainakin ajoissa niistä pois.

Älä enää aseta häiriintynyttä kumppaniasi etusijalle. Sinä itse olet niin paljon tärkeämpi. Hae apua, puhu. Siirrä häpeä kaikesta tekijälle, älä ime sitä itseesi lisäämään omaa taakkaasi. Huomaat, että sinulla on vielä ihmisiä ja ystäviä ympärilläsi. Heillä on voinut olla sinua ikävä, kokonaista sinua. Iloista ja sellaista joka puhuu ja nauttii elämästä muiden mukana. Tai ihan vaan sellaista joka olet, itsenäsi. Sinullakin on ehkä sitä ihmistä ikävä, ja sen voi auttaa takaisin elämään.

Ihanaa uutta vuotta toivotellen,

m.e.